Gazze Savaşı: Sánchez “felaketli soykırım durumundan” bahsediyor

KristoY

Global Mod
Global Mod
Pedro Sánchez
İspanyol Başbakanı: Gazze Şeridi'nde “Felaket Soykırım Durumu”

Makale Dinle

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

İspanya, Gazze Savaşı nedeniyle AB'ye baskı yapmaya devam ediyor: Başbakan Pedro Sánchez, İsrail ile olan ilişkiyi feshetmek için dernek anlaşması çağrısında bulundu.

İspanyol Başbakanı Pedro Sánchez, Gazze Şeridi'ndeki insani durumun Haberin Detaylarıına karşı, Avrupalı ortaklardan İsrail ile olan dernek anlaşmalarını derhal askıya almalarını istedi. AB zirvesi Brüksel'de başlamadan önce Perşembe günü Sánchez, “Gazze Şeridi'nde felaketli soykırım durumu gelişiyor” dedi. Bu arada Hamas tarafından kontrol edilen sivil koruma, İsrail'i Perşembe günü Filistin bölgesinde 56 kişiyi öldürmekle suçladı.

Sánchez, Pazartesi günü AB Dışişleri Bakanı toplantısında sunulan Gazze Şeridi'ndeki durum hakkında Avrupa Dışişleri Servisi (EAD) tarafından bir rapora atıfta bulundu. Makale, “Bağımsız uluslararası kurumların değerlendirmelerine dayanarak,” “İsrail'in insan hakları yükümlülüklerini ihlal edebileceğine dair göstergeler var” diyor.

Berlin, Dernek Anlaşmasının İncelemesini Reddetti

AB ve İsrail arasındaki siyasi diyalog 2000 yılında bir dernek anlaşmasında kabul edildi. Anlaşmanın ikinci maddesi, sözleşme tarafları arasındaki ilişkinin insan hakları ve demokratik ilkelere saygı duyduğunu belirtiyor.

26 Haziran 2025.15: 49

Orta Doğu'da Savaş İçin Haber Blogu
“Hiçbir Şey Yok” – Ayatullah Khamenei ABD ve İsrail ile alay ediyor

Fransa ve Hollanda da dahil olmak üzere birçok AB ülkesi, Mayıs ayında AB Komisyonu'na, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki yardım teslimatlarının ablukası göz önüne alındığında, anlaşmayı insan haklarına uymak amacıyla kontrol etmesini istedi. Berlin'deki federal hükümet, İsrail ile ilişkilerin incelemesini kesinlikle reddediyor. Uluslararası yardım örgütleri İsrail'i Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere karşı silah olarak kullanmakla suçlamıştı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Perşembe günü Gazze Strip'teki ilk tıbbi yardım malzemelerini duyurduğunu açıkladı. Dokuz kamyon yükü, diğer şeylerin yanı sıra, sadece “okyanusta bir düşüş”, Online Hizmet X'teki patron Tedros Adhanom Ghebreyesus. Yardım malzemeleri önümüzdeki birkaç gün içinde Gazze Şeridi'ndeki hastanelere dağıtılacak.

Gazze Savaşı: IDF Görüşü reddediyor

Hamas sivil koruması, İsrail'i Perşembe günü kıyı bölgesinde yeni saldırılarda en az 56 kişiyi öldürmekle suçladı. Mağdurlar arasında, iki farklı yerde yardım malları konusunu bekleyecek altı kişi olduğunu söyledi, Mahmud Bassal radikal İslam Hamas tarafından kontrol edilen Sivil Koruma Otoritesi sözcüsü. İsrail ordusu başlangıçta yorum yapmayı reddetti ve daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti.

Gazze Şeridi'ndeki savaş, Hamas'ın 7 Ekim 2023'te İsrail'e yaptığı acımasız saldırı tarafından tetiklendi. İsrail bilgisine göre 1210'dan fazla kişi öldü, 251 kişi Gazze Şeridi'ne rehin olarak sınır dışı edildi.

O zamandan beri İsrail, askeri olarak büyük bir kıyı şeridinde. Hamas Sağlık Otoritesine göre, şimdiye kadar 56.200'den fazla kişi öldürüldü.

AFP

tiss