AB-son Trump-Free bölgesi? Sabah durum

KristoY

Global Mod
Global Mod
Yarın | Sert
AB Zirvesi, En İyi Diplomasinin Harz Yığınları. Sabah durum

Makale Dinle

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Avrupa kendine bir şeyler sağlar. Merkel Şansölyeyi özlüyor. Bir “komünist” New York'a ulaşır. Ve bugün hala önemli olan şey.

İçindekiler

Aşk Okuyucu, sevgili okuyucu,

Baş ağrınız var mı? Hasta hissediyor musunuz? Topal mı hissediyorsun? Eğer öyleyse, uzaktan tanı koyuyorum: muhtemelen yüksekliktirler. Son zamanlarda tüm zirvelere şaşmamalı.

Eğer baş dönmesi, fakir şansölyemiz nasıl hissedebilir? Nefes almak için zamanı yok, bir sonraki en iyi tarih bugün bekliyor: AB Brüksel'de bir araya gelin.

Belçika'daki hava, dün Hollanda'da ve hatta geçen hafta Kanada'da olduğu kadar ince değil. Yükseklikteki ani farkın Merz tarafından rahatsız olması muhtemeldir. Çünkü G7 Everest Dağı ve K2'nin NATO'si ise, AB Zirvesi Harzer'dir Yastık En iyi diplomasi.

Yine bununla ilgili UkraynaYine İsrail çevresinde, yine yükseltmek için, yani yine ortak çizginin etrafında. Ama Avrupalılar onları düğüm bağlayıcılarına rağmen bulsa bile Viktor Orbán: Bunu kim ilgilendiriyor?

Eski dünyanın anlam kaybı nadiren çok açıktı. Ve belki de son Trumpsız bölge büyük olanlar için bir sahne sunmaz. AB, Kutsanmış Adası'na gerekenlere sahip olacaktı. Sadece seçtikleri tasarımcılar tamamen fikirleri içermez. Bunun yerine, umutsuzca Kurtarıcıyı bekliyorlar. Hievt'in güçlü adamında, gravitalarından elle ön sırada yer aldı. Ama gelmeyecek – bu iyi bir şey. Sonuçta, bir anti-Koz Çok fazla Trump.

Hayır, Putin, Xi veya Trump gibi güç adamları Avrupa Birliği'ni ciddiye almadan önce Avrupalılar bunu kendileri yapmak zorundalar. Bununla birlikte, Brüksel olduğu sürece, beceri yerine Klüngel tarafından yönetilen bu çirkin bürokrasi canavarı olduğu sürece Avrupalılar sallanıyor. Anlamadığınız bir şey için heyecanlanmak zor.

Minimum boyutta koalisyon gürültüsü?

Brüksel'den dökülen birçok şeyin aksine, şu anda Berlin'deki müzakere masasında olanın gerçek insanların gerçek günlük yaşamı üzerinde gerçek etkileri olacaktır.

Pazartesi gününe kadar, bir komisyon asgari ücretin 2026'dan ne kadar yüksek olması gerektiğine karar vermek zorundadır. 15-euro işaretine karşı ve karşı çok sayıda argüman var, bu yüzden tartışmanın nedeni daha fazla. Siyah ve kırmızı ortaklar çok yakında aynı fikirde değilse, bu ilk somut evlilik gürültüsünde sona erer.

“Son, her şey iyi” şansı nasıl tartışıldı yıldız-Politics patronları yeni “5 dakikalık konuşmada”:

Şansölye kantini için özlem

Hala ne kadar emekli olmanız gerektiğini bilmiyorum, sevgili okuyucu. Eğer bir tane alırsam (normal bir masa alkışının başlangıcı), o zaman sadece birkaç on yıl içinde.

Ama düşünün: İşiniz hakkında neyi özleyeceksiniz? İhtiyaç duygusu? Meslektaşları ile berbat kahve? İşten sonra önemi?

Angela Merkel kantini özlüyor. Ama sadece güzel hizmet veya “yetenekli işçiler için gücün gücü” yüzünden değil. Ama güzel dekorasyon yüzünden. Her gün taze çiçekler vardı. Evet, bu kavranacak! “Oraya geldin, önünüzde zor bir gün geçirdiniz ve her zaman gerçekten iyi dekore edilmişti,” 70 yaşındaki biyografisi için bir ödül törenine katılıyor.

Ben okumadım. 736 sayfa, bana söylendiği gibi muhtemelen oldukça oldukça drogs. Filmi bekliyorum. Önde gelen rolde: Matthias Schweighöfer. Başka Kim?

Sonuçta, Şansölye reklamı, büyük alabalık kitap başlığı (“Freiheit”) seçimi ile Alman yetersizliği kültürünün azaltılmasına şaşırtıcı bir katkı sağladı. Teşekkürler Merkel!

New York Umut: Müslüman bir “Komünist” mi?

Donald Trump birine “komünist deli” olarak hakaret ettiğinde, bu sadece “insanın kendinizi rahatsız etmemesi” nin muhtemelen figürleri bile çekme eğiliminde olduğu anlamına gelir.

Sayed Komünist Zohran Mamdani başkanlık dissinden memnun olmalıdır. Sonuçta, biri Demokratlar altında neredeyse bir şövalyedir.

Aslında üzerinde olanlardan biraz. Mamdani, Demokratlar eğilimi arasında bir kanat oyuncusu olarak kabul edilir. Ülkenin en büyük şehrinin belediye başkanı olarak 33 yaşında, Müslüman bir sosyalist mi? Bu mümkün mü? Evet bu işe yarıyor. Sonuçta, kıdemli Andrew Cuomo'ya karşı şaşırtıcı zaferinden sonra Mamdani, partinin iç primerlerindeki en büyük engelin üstesinden geldi – New York Demokratların kalesi. Buna ek olarak, “Donald Trump'ın en büyük korkusu”, kendisi gibi, kıdemli Bernie Sanders tarafından başlatılan sol dış dalgayı ustaca sürüyor.

Meslektaşım Mirjam Bittner onun için adama daha yakından baktı:

Bugün başka ne geliyor

• Birleşmiş Milletler onların Dünya İlaç Raporu. İyi zamanlanmış. Sonuçta, bugün uyuşturucu bağımlılığına karşı uluslararası bir gün.
  • . Pemperig genişletilmiş Muhtemelen Kiralama Fiyat Freni2029'a kadar. Bu yıl sonunda sona erecekti. Paranın geri kalanıyla ne yapacağız?
  • Bonn'da son Bugün on gün sonra müzakereler Hazırlık Sonraki Dünya İklim Konferansı Brezilya'da. İklim Devlet Sekreteri Jochen Flasbarth'ın etkinlik olarak adlandırdığı gibi, bu “önemli gerçeklik kontrolü” için 5000'den fazla uzman ve/veya politikacı eski başkentine geldi.
  • Altı haftada 30'dan fazla tanık sonra işlem Sean Combs'a karşı, takma ad P. DiddyBugün Schlussplädoyers ile. Sizi canlı blogda güncel tutacağız.

Günün uzak doğu bilgeliği

Bir ülkenin en bilinen manzarası komşu ülkenin sınırı olduğunda zaten saçma. Ama tam olarak böyle. 38. enlemine bir günlük gezi Güney Kore'de bunun bir parçası. Ve ben kimim ana akıma karşı duracağım?

Sağlayıcıya ve programa bağlı olarak, Seul'den yarım günlük tur için yaklaşık 30 Euro ödüyorlar.

Söz: Dünyanın en ünlü diktatörlüğüne anahtar deliğine bir bakış. Gerçek: Souvenirjadg dahil yedi saatlik bir montaj deneyimi.

Vurgulama, 50 dakikalık Arktik-yüzlü otobüs yolculuğundan sonra askeri kontrol noktasını kontrol ettiğiniz an ve 20 yaşındaki bir askeri asker pasaportunuzu kontrol ediyor. Ve bu bile daha çok turistler için Goosebumps Tiyatrosu gibi görünüyor.

Giriş teli kartpostal motifi olmamalı
Semilitarize edilmiş bölgedeki (DMZ) ilk durak, Kuzey Korelilerin güneye çarptığı, ancak birkaç yüz metreden sonra başarısız olduğu birkaç tünelden biridir. Birçok (özellikle Amerikan) turist için terli bir yürüyüşten sonra, günün birçok hediyelik eşya dükkanının ilkinde yönlendirilirler. Sonra kamuflaj renklerinde kıyafetler, (neredeyse) kuzeyden kartpostallar, aksiyon bebekleri olarak askerler.

Bir turistik cazibe olarak dağıtım. Bir ticari marka olarak DMZ. Gerçekten yanlış geliyor.

© Yannik Schüller

Benzer şekilde anlamsız mola, daha sonra kuzeye Pleksiglass ve geçmiş “Fotoğraf Yok” notu birkaç kilometre uzaklıktan bakabilirsiniz. Ufukta, güneyden gaffers için özel olarak inşa edilen propaganda temizlemesinin ötesinde, Kim Empire'daki en büyük şehirlerden biri olan Kaesŏng'un eteklerini görebilirsiniz. O kadar farklı görünmüyor. Ama dediğim gibi, görmelisin.

Size harika bir gün diliyorum – Annyeonghi Gyeseyo!